topbild15

Välkommen till Knivsta BK

Knivsta Brukshundklubb är en ideell förening som verkar för ett gott hundägande genom kursverksamhet, träning och tävling med hund.

>> Läs mer

KBKlogga1liten3

Vad händer på KBK?

Smådjurskliniken Knivsta

knivstavet2
Knivsta Brukshundklubb har ett sponsoravtal med Smådjurskliniken i Knivsta som ger alla medlemmar 15% rabatt på all veterinärvård för medlemmarnas hundar.
>> Läs mer

Gilla oss på Facebook

Senaste nytt

Lydnadshelg med Frida Wallén 2018

bildFrida kommer tillbaka till oss! Den 10-11 februari 2018.

Vi har ännu en gång bokat fantastiska Frida Wallén som kommer till Knivsta för att ägna en hel helg åt lydnad. Grundträning, momentinlärning, allmänlydnad, IPOlydnad, uthållighet eller kanske störningsträning. Ni bestämmer själva vad ni vill fokusera på. Ekipagen tränas individuellt på den nivå som de befinner sig på.

 

Läs mer om kursen och anmälan här.

 


Valpkurs special INOMHUS

valp12Den här kursen kommer enbart hållas inomhus men fortfarande fokusera på att skapa en god relation mellan dig och din hund. Det gör vi genom lek och en hel del roliga trix. Vi kommer att använda oss av klicker och shejping i våra övningar.

Valpkurs special startar 18/12

6 tillfällen 'a 1,5h

>> Läs mer om kursen här


Landslagsekipage

tavlingslydnad17Vill lyfta av hatten för våra fantaastiska ekipage på Knivsta BK som lyckas ta sig till Landslaget. 

I Lydnad säger vi stort GRATTIS till Sharon Emanuel med sin Koe som ska representera Sverige på Nordiska Mästerskapen i Norge 18-19 November. 


Här hittar ni mer information om Lydnadslandslaget

 

Bättre sent än aldrig så vill vi också säga stort GRATTIS till Knivsta BK´s agilityekipage Patrik Rosendahl med sin Aya (medium) som representerade Sverige på Nordiska Mästerskapen i Stockholm den 11-13 Augusti i år. Samt även Pepita Knuutila med sin Iza (large) som representerade Sverige på European open i Italien den 27-30 juli i år och även på Nordiska mästerskapen 11-13 Augusti i Stockholm. 

Här hittar ni mer information om Agilitylandslaget


Nya tavlor i klubbstugan

valp5Klubbstugan är färdigrenoverad men det saknas såklart tavlor på alla våra fantastiska ekipage Knivsta BK har. Vi har nu uppdaterat versionen av ekipagetavlor och därför är ni tyvärr tvunga att fylla i ett nytt formulär. Har ni inte skickat bild till mig förut eller vill byta bild, så mailar ni mig

 22375441_10154767789691962_1549018840_o

Ekipagetavlorna kommer nu endast bestå av färdigtryckt bild på ekipaget (förare + hund) samt vad hunden kallas, stamtavlenamnet, ras, födelsedag samt vad föraren heter. 
För sen är det upp till er att skriva för hand med en overheadpenna (kommer finnas på klubben) på tavlan det ni vill ska stå.

Ni har en rubrik "meriter" där ni skriver just hundens meriter. Ex "Uppflyttad lägreklass spår, 1a pris startklass lydnad, SE Ag(hopp)CH osv osv." 
Den andra rubriken "tränar/övrigt" kan ni skriva saker som ex "Tränar även rallylydnad, HP utställning, startat jaktprov"

Ni hittar ekipageformuläret >här<


Vi hjälps väl åt?

klubben7Igår kom ett las med grus som skall skyfflas in i den "nya" ladan så att agilityn kan få en ny plats att ställa alla deras agilityhinder under vintern. 

Vi skall alla hjälpas åt med detta och idag fredag 6/10 runt klockan 13:00 kommer ett litet gäng att börja skotta in grus. Är det fler som kan hjälpa till då så är ni välkomna ner. 

Även tisdag eftermiddag återkommer med tid (ändrat från idag måndag)  kommer ett gäng att skotta grus. De som kan/vill är välkomna ner även då. 

 

Glöm ej skyffel om du har en sådan hemma, klubben har nämligen bara några stycken. 

Så ta med hunden till klubben, kör ett litet träningspass med hunden för eller efter och så börjar/avslutar du med ett pass för dig själv genom att ta några skyffeltag! Perfekt träningsdag för både matte/husse och hund =)

Tillsammans hjälps vi åt oavsett gren.