Om Knivsta BK

Knivsta Brukshundklubb, klubben för Knivstatraktens hundägare som sätter hunden i centrum. Knivsta brukshundklubb är en ideell förening som verkar för ett gott hundägande genom folkbildning, kursverksamhet, träning och tävling med hund.

Klubben bildades 1986 och är en lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben – SBK. I Sverige är över 70 000 människor i över 250 lokalklubbar medlemmar i SBK.

Kunskap och kompetens
Knivsta Brukshundklubbs instruktörer och lärare erhåller efter godkända prov, certifikat på sin kompetens som utfärdas av SBK centralt. Det borgar för en god kvalitet och en trygghet för hundägaren.

När hunden trivs och får aktiv stimulans blir hundägandet en stor glädjekälla för alla, dig själv, dina vänner och sist men inte minst en resurs för samhället. Du blir aktivare och friskare.

Kursutbud
Knivsta Brukshundklubb erbjuder våra medlemmar ett rikt utbud av kurser. Valpkurser, grundkurser i allmänlydnad för både unga och vuxna hundar. Tävlingskurser för både nybörjare och mer erfarna i lydnad, rallylydnad, spår, sök, rapport och specialsök, agilitykurser för nybörjare och tävlande.

Tävlingsverksamhet
Beroende på hundens läggning och eget intresse kan man välja att tävla i hundsport. Är du nyfiken på de olika grenarna hittar du information på SBKs hemsida .

Ungdomsverksamhet

Just nu är den integrerad i övrig verksamhet.

Var finns vi
Vi har vår klubbstuga vid Kölängen i Knivsta. I kalendern finner du våra aktiviteter. Onsdagskvällar kl 19.00 har allmän träning för medlemmar. Varannan torsdag udda veckor 18.30 är det öppen träning i rallylydnad. Du är välkommen för att prata hund en stund och få råd och tips.

Att bli medlem
Medlemskap erhålles genom att erlägga den fastställda medlemsavgiften. Medlemskapet ger blanda annat tillgång till att träna på våra planer, delta i kursverksamhet & tävla.