Senaste Nytt

Från SBK angående Covid 19

Angående tävlingsverksamheten på brukshundklubben så blir det inte någon ändring, utan det som gäller är det som redan står på SBK:s hemsida och i nuläget vet vi inget slutdatum:
Svenska Brukshundklubbens officiella prov- och tävlingsverksamhet är fortsatt inställd med några undantag.
Verksamhet som kan genomföras:
MH, MT, exteriörbeskrivningar, specialsök och inmätningar (för bruks) kan genomföras under förutsättning att stor hänsyn tas till råd och riktlinjer för att undvika smittspridning.
Du kan läsa mer om vad som gäller här.20190820_104452

Årsmöte 2021

Styrelsen har beslutat att skjuta upp KBKs årsmötet till 9 Juni. Anledningen är förstås pandemin och att det för de flesta är bättre att kunna ha ett fysiskt möte. I början av juni borde pandemin ha avtagit, vaccineringen genomförts för de flesta, och vi kan hålla mötet utomhus om det skulle behövas. Det har visat sig också på våra styrelsemöten att många har svårt att få till det rent tekniskt med möten online.

Enligt SBKs riktlinjer finns möjlighet att skjuta upp årsmötet att hållas senast 30 Juni.

Ni kan läsa mer om SBKs riktlinjer för 2021 här:

Det får då som konsekvens att vi inte heller kan genomföra några nya val av poster i styrelsen, utan den gamla besättningen får hänga kvar till 9 juni.

Vi kommer dock att färdigställa årsmöteshandlingarna så snart det går och lägga ut på hemsidan, men de kommer formellt inte att klubbas förrän i juni. Vi kan dock konstatera att vi trots året som gått klarat ekonomin förvånansvärt bra. En stor del av kurs- och tävlingsverksamheten har kunnat hållas trots de restriktioner som varit.

En påminnelse

En påminnelse till alla medlemmar
Vi vill påminna om att när vi tränar tillsammans på klubben så ska vi undvika att samlas inomhus.
Coronan är lurig och ingen vet om man kanske blir sjuk under kvällen, eller smittar utan symptom.
Sitt gärna på altanen om ni vill fika, men kom ihåg att hålla ordentliga avstånd, 1,5 helst 2 m är rekommendationen, även utomhus. Tvätta/sprita händerna om ni tar i handtag, hinder och andra gemensamma ytor.
Snart får vi vårt vaccin (alla som vill) , tills dess så får vi inte slappna av och bli slarviga.

20180715_182119
Vi håller avstånd.

Årets hund och vandringspriser 2020

20191115_080605

Nu är resultaten för årets hund och årets vandringspriser på Knivsta BK klara.

Era prestationer kommer att uppmärksammas vid årsmötet ( datum ej fastslaget ännu p g a Covid 19) och rosetter kommer att delas ut vid ett fysiskt möte längre fram i vår.

GRATTIS till alla duktiga ekipage och väl mött på tävlingsbanan igen när restriktionerna lättat.

Här är en lista över resultaten.

RESULTAT ÅRETS HUND

Klass 3

1.Patrik Rosendal med Downforce Cayenne 648 p

VANDRINGSPRISER

Vandringspris i elit spår, tävlingen inställd

VP Knivsta BKs Bästa Brukshund gick till Lena Sundqvist med Vindögats Tango priset är skänkt av Per Näslund.

VP bästa hund vid KBKs KM bruks gick till Ulla Bergman med Sandyline´s Mc Laren priset skänkt av Åke Hammebring

VP bästa hund vid KBKs KM lydnad gick till Britt-Marie Andersson med Ryegate´s Walk On Top

VP Loke’s Vandringspris för KM i Rallylydnad gick till Elin Nordström med Gatefields In Case Of Fire

NYA KURSER

Två nya valpkurser finns nu öppna för anmälan. Du hittar dom här och här.

VÄLKOMNA.

valp17

Vad händer på KBK?

Smådjurskliniken Knivsta

knivstavet2
Knivsta Brukshundklubb har ett sponsoravtal med Smådjurskliniken i Knivsta som ger alla medlemmar 15% rabatt på all veterinärvård för medlemmarnas hundar.

•    Mars
  •    Februari