topbild50

Våra instruktörer

Vi har ett stort utbud av engagerade och kunniga instruktörer med flera års utbildning och mångårig erfarenhet av hundträning inom agility, bruks, lydnad och rallylydnad, som varmt tar emot Er när ni går kurs hos oss. Våra instruktörer erhåller efter godkända prov, certifikat på sin kompetens som utfärdas av SBK centralt. Det borgar för en god kvalitet och en trygghet för hundägaren.
Vi ser fram emot att träffas!  
 

Lena Sundqvist

lena_apache2

Medlem i SBK sedan 1985, och Knivsta BK sedan 1988. Blev instruktör 1992, och lärare i hundtjänst 1995 vid hundskolan i Sollefteå. Jag har hållit kurser i klubben i ca 20 år och är tävlingsledare inom bruks och lydnad. Har varit utbildningsansvarig på Knivsta BK sedan många år och fick pris som årets utbildare av SBK 2007. Jag har tidigare haft flera schäfrar och tävlat sök, spår, rapport och räddning. Jag har just nu två jaktlabradorer som jag tävlar lydnad, bruks och retrieverprov med. Jag har också en golden som är utbildad vårdhund.

Staffan Thorman

staffan_gaissa

Jag började i SBK i slutet av 1960-talet i Roslagens brukshundklubb och blev instruktör 1971. Efter genomgången utbildning vid Statens Hundskola blev jag lärare i hundtjänst 1973. Det året blev jag bruks- och lydnadsprovdomare, men slutade med det ifjol. För närvarande tränar jag bruksprov med min schäfer Gaissa i spår och rapport. Vi tävlar i spår. I familjen finns dessutom Golden retrievern Sarek. Under åren har jag hållit många kurser på olika nivåer och utbildat instruktörer. Är nu inne i en nedtrappning efter snart 50 år men håller enstaka kurser. Det är alltid lika trevligt.

Marita Berg

marita_jara

Medlem i Uppsala BK 1970. Var med och startade Knivsta BK 1986, suttit i styrelsen sen start. Jag har varit utbildningsansvarig i många år men är nu tävlingsansvarig. Blev lärare i hundtjänst 1981 vid Hundskolan i Sollefteå. Blev 1a klass bruks o lydnadsdomare 1982 och har dömt en del internationellt i både bruks o lydnad. Har alltid haft schäfer och tävlar främst i spår men också rapport och tjänstehundsprov bevakning har tidigare funnits med. Jag har nu min 3e BCH på gång i form av Birkelands Jarina som bara behöver utställning för championatet. Har hållit många hundägarutbildningar och även utbildat instruktörer genom åren. Nu håller jag främst spårkurser och någon valpkurs ibland. Fortfarande brinner jag för bruksverksamheten inom SBK.

Theresé Ledin

therese_jett1Jag heter Theresé Ledin och bor i nya Alsike med min BC Jett. Jag är uppvuxen med hund men fick min egna först år 2003.
Jag började på ungdomträningen på KBK och blev sedan själv ungdomsledare från år 2006. Var med och startade upp Knivsta Hundungdom 2007 och har sedan dess utbildat mig till freestyleinstruktör 2009, allmänlydnadsinstruktör 2010, agilityinstruktör 2013 och är även tävlingsledare i Agility 2010 och tävlingsledare i lydnad 2012. Har provat på de flesta sporter inom hund (Freestyle, Lydnad, Bruks, Agility, Vallning, räddning).
Idag har jag fastnat för den fantastiska sporten Agility och tävlar i den högsta klassen samt tävlar lydnad när det faller på.

Maria Fondelius

maria_piripiriÄr utbildad till SBK Handledare, SBK Allmänlydnads-instruktör, SBK Instruktör Specialkurs i spår, M3 Instruktör agility A1, SBK Lydnadsprovsdomare (klass 1) samt Cert Fysioterapeut, hund och dipl hundmassör. Har tränat och tävlat hund sedan 2000. Har just nu två kelpiesar 2 och 8 år. Tränar sök, spår, viltspår, specialsök, lydnad, agility, vallning. Tävlar just nu i agility och lydnad.

Malin Karlsson

malin_laser6Utbildad SBK Instruktör samt tävlingsledare. Har två schäfrar. Tävlar nu endast IPO-FH men har tidigare även tävlat spår, sök, lydnad, IPO och agility. Medlem sedan 1998.

Elsa Brahm

elsaaa

Har hållit på med hundar sedan 1979. Jag är instruktör, tävlingsledare i lydnad/bruks, domare, träningsansvarig för svenskskydd och har grönt kort i drag. Har tävlat svenskskydd, spår, sök, rapport, drag (1- 8 spann) och lydnad. Har tidigare haft mest schäfer (uppfödare) men även grönlandshund och vorsteh. Nu har jag en Aussie på 10 mån och en holländar valp.

Rebecka Olsson

rebecka_olssonJag bor i Knivsta med min Shetland Sheepdog Bella, född 2013. Jag började träna hund 2007. Vi tränar just nu agility, lydnad, rallylydnad, viltspår och nosework. Jag har varit hjälpinstruktör på många olika kurser sedan 2008. Jag har genomgått utbildningen för grundmodulen och är utbildad Tävlingssekreterare i rallylydnad.

Anette Ehrnst

annette_lordi

Utbildad till allmän- och rallylydnads instruktör inom SBK, har även gått ett flertal instruktörs utbildningar inom Svenska Hundklubben. Tränar och tävlar med mina tre storpudlar Gizmo och Lordi inom Rallylydnad, Tävlingslydnad och Nosework.

Ina Michael

inamhundarJag heter Ina och har fyra Bearded Collies, tre av dem har jag fött upp själv. Min första hund fick jag som omplacering år 2003, även det en Bearded Collie. Jag tränar och tävlar rallylydnad, lydnad, viltspår och vallning med mina hundar. Jag är utbildad rallylydnadsinstruktör.

Maria Alm

mariaalm_mysanGår för tillfället instruktörsutbildningen för att sedan kunna specialisera mig. Har ett stort intresse av retrieverjakt. Tränar lydnad, spår, viltspår och sök. Ca 20 års erfarenhet av hundträning.

Linda Olsson

linda_olssonJag heter Linda Olsson och bor i Rasbo,ca 4mil från Knivsta, tillsammans med familj och 2 hundar, labrador och mellanpudel. När jag  var 12 år fick jag min första egna hund. År 2004/2005 utbildade jag mig till allmänlydnadsinstruktör med valpspecial och mentalitet som tillval. Jag är utbildad tävlingssekreterare och är aktiv inom kbk. Jag och hundarna har genom åren provat på flera hundsporter (Lydnad, Bruks, Agility, rallylydnad och räddning).
I dagsläget tränar och tävlar vi i lydnad och rallylydnad.

Emelie Krondahl

emelie_emilUtbildad agility instruktör inom SBK. Tävlat agility och lydnad sedan 2006. Just nu tävlar jag agilityklass 3 med min Border Collie Håkan.

Elisabeth Olsson

elisabeth_olsson_buffieBörjade med agility 2010 och gick instruktörs utbildningen 2013. Tränar och tävlar i agility med min Kelpie Buffie.

Lisa Lindberg

lisa_rosendal

Jag heter Lisa och bor i Spakbacken utanför Knivsta med familj och hundar. Jag började träna hund i slutet på 80-talet i Gävle HU. Höll mina första kurser i början på 90-talet. Är medlem i KBK sedan ca 2000. Jag Är utbildad SBK-handledare, agilityinstruktör (A1 och A2) och tävlingsledare i agility. Numera håller jag främst agilitykurser. Jag har tävlat med mina shetland sheepdogs och långhårig collie i agility, lydnad, rallylydnad, viltspår och flyball men även tränat spår, sök, freestyle och nosework.Har tävlat i agilitylandslaget med sheltie Ella i början på 2000-talet. Silver på NM och fjärdeplats i lag på VM varav en vinst i en lagklass hör till våra främsta meriter. Idag tränar och tävlar jag sheltien Aya och har påbörjat träningen med min collie Diddi.

Christine Olsson

christine_olsson

Jag har tränat hund sedan 2007 och har 2 Lapska Vallhundar, födda 2012 och 2015. Vi tränar Rallylydnad, Viltspår och Nosework. Har varit hjälpinstruktör på olika kurser sedan 2008. Jag har genomgått utbildningen för grundmodulen, är utbildad Tävlingssekreterare i rallylydnad och har påbörjat utbildningen till skrivare i Rallylydnad.

Petra Strand

vera_petraText

Maria Kättström

maria_kattstromJag heter Maria och är uppfödd med pudlar. Har sen 2006 hängt på klubben och tränat hundar och tränat ungdomar sen 2009. Under mina yngre år höll jag på med juniorhandling och körde agility när andan föll på. Idag tränar jag och mina tre pudlar: lydnad, bruks spår, viltspår och rallylydnad. Min äldsta hund, Nora, tog mästartiteln i rallylydnad  i höstas (2015) och med henne ha jag också fått framskjutna placeringar på utställning.

 

Lotten Blomqvist

KBKlogga1liten3

Information för instruktörer

topbild49Här finns information till instruktörer som håller kurs på Knivsta BK.

>> Läs mer