topbild50

Våra instruktörer

Vi har ett stort utbud av engagerade och kunniga instruktörer med flera års utbildning och mångårig erfarenhet av hundträning inom agility, bruks, lydnad och rallylydnad, som varmt tar emot Er när ni går kurs hos oss. Våra instruktörer erhåller efter godkända prov, certifikat på sin kompetens som utfärdas av SBK centralt. Det borgar för en god kvalitet och en trygghet för hundägaren.
Vi ser fram emot att träffas!  
 

Lena Sundqvist

lena_apache2

Medlem i SBK sedan 1985, och Knivsta BK sedan 1988. Blev instruktör 1992, och lärare i hundtjänst 1995 vid hundskolan i Sollefteå. Jag har hållit kurser i klubben i ca 20 år och är tävlingsledare inom bruks och lydnad. Har varit utbildningsansvarig på Knivsta BK sedan många år och fick pris som årets utbildare av SBK 2007. Jag har tidigare haft flera schäfrar och tävlat sök, spår, rapport och räddning. Jag har just nu två jaktlabradorer som jag tävlar lydnad, bruks och retrieverprov med. Jag har också en golden som är utbildad vårdhund.

Staffan Thorman

staffan_gaissa

Jag började i SBK i slutet av 1960-talet i Roslagens brukshundklubb och blev instruktör 1971. Efter genomgången utbildning vid Statens Hundskola blev jag lärare i hundtjänst 1973. Det året blev jag bruks- och lydnadsprovdomare, men slutade med det ifjol. För närvarande tränar jag bruksprov med min schäfer Gaissa i spår och rapport. Vi tävlar i spår. I familjen finns dessutom Golden retrievern Sarek. Under åren har jag hållit många kurser på olika nivåer och utbildat instruktörer. Är nu inne i en nedtrappning efter snart 50 år men håller enstaka kurser. Det är alltid lika trevligt.

Marita Berg

marita_jara

Medlem i Uppsala BK 1970. Var med och startade Knivsta BK 1986, suttit i styrelsen sen start. Jag har varit utbildningsansvarig i många år men är nu tävlingsansvarig. Blev lärare i hundtjänst 1981 vid Hundskolan i Sollefteå. Blev 1a klass bruks o lydnadsdomare 1982 och har dömt en del internationellt i både bruks o lydnad. Har alltid haft schäfer och tävlar främst i spår men också rapport och tjänstehundsprov bevakning har tidigare funnits med. Jag har nu min 3e BCH på gång i form av Birkelands Jarina som bara behöver utställning för championatet. Har hållit många hundägarutbildningar och även utbildat instruktörer genom åren. Nu håller jag främst spårkurser och någon valpkurs ibland. Fortfarande brinner jag för bruksverksamheten inom SBK.

Elsa Brahm

elsaaa

Har hållit på med hundar sedan 1979. Jag är instruktör, tävlingsledare i lydnad/bruks, domare, träningsansvarig för svenskskydd och har grönt kort i drag. Har tävlat svenskskydd, spår, sök, rapport, drag (1- 8 spann) och lydnad. Har tidigare haft mest schäfer (uppfödare) men även grönlandshund och vorsteh. Nu har jag en Aussie på 5 år och en groendal valp.

Ina Michael

inamhundarJag heter Ina och har fyra Bearded Collies, tre av dem har jag fött upp själv. Min första hund fick jag som omplacering år 2003, även det en Bearded Collie. Jag tränar och tävlar rallylydnad, lydnad, viltspår och vallning med mina hundar. Jag är utbildad rallylydnadsinstruktör samt allmänlydnadsinstruktör.

Lotten Blomqvist

Maria Kättström

maria_kattstromJag heter Maria och är uppfödd med pudlar. Har sen 2006 hängt på klubben och tränat hundar och tränat ungdomar sen 2009. Under mina yngre år höll jag på med juniorhandling och körde agility när andan föll på. Idag tränar jag och mina tre pudlar: lydnad, bruks spår, viltspår och rallylydnad. Min äldsta hund, Nora, tog mästartiteln i rallylydnad  i höstas (2015) och med henne ha jag också fått framskjutna placeringar på utställning.

 

Linda Olsson

linda_olssonJag heter Linda Olsson och bor i Rasbo,ca 4mil från Knivsta, tillsammans med familj och 2 hundar, labrador och mellanpudel. När jag  var 12 år fick jag min första egna hund. År 2004/2005 utbildade jag mig till allmänlydnadsinstruktör med valpspecial och mentalitet som tillval. Jag är utbildad tävlingssekreterare och är aktiv inom kbk. Jag och hundarna har genom åren provat på flera hundsporter (Lydnad, Bruks, Agility, rallylydnad och räddning).
I dagsläget tränar och tävlar vi i lydnad och rallylydnad.

Anette Ehrnst

annette_lordi

Utbildad till allmän- och rallylydnads instruktör inom SBK, har även gått ett flertal instruktörs utbildningar inom Svenska Hundklubben. Tränar och tävlar med mina tre storpudlar Gizmo och Lordi inom Rallylydnad, Tävlingslydnad och Nosework.

KBKlogga1liten3

Information för instruktörer

topbild49Här finns information till instruktörer som håller kurs på Knivsta BK.

>> Läs mer