Aktuella aktiviteter

På denna sidan hittar ni olika typer av aktiviteter för våra medlemmar. Det kan vara specialkurser, föreläsningar, en clinic eller annan rolig aktivitet. Läs mer hur du blir medlem hos oss.
Vissa kurser kan öppnas upp även för icke medlemmar, men då framgår det i texten nedan.

Är det något ni skulle vilja att vi gör på Knivsta BK? Någon som kommer och föreläser eller kanske håller en kurs? Kontakta då aktivitetsansvarig Theresé Ledin så ordnar vi det!

Aktuella aktiviteter:

Frida Wallén lydnadshelg 10 - 11 februari 2018 (inomhus)

Tobias Gustavsson föreläsning "Spårhunden och lukterna" 7 mars 2018

Frida Wallén 10-11 februari 2018

bildFrida kommer tillbaka till oss! Den 10-11 februari 2018.

Vi har ännu en gång bokat fantastiska Frida Wallén som kommer till Knivsta för att ägna en hel helg åt lydnad.
Grundträning, momentinlärning, allmänlydnad, IPOlydnad, uthållighet eller kanske störningsträning. Ni bestämmer själva vad ni vill fokusera på. Ekipagen tränas individuellt på den nivå som de befinner sig på.

Deltagare med hund kommer få två pass per dag. Dvs totalt fyra pass under hela helgen.

Här kan ni läsa mer om Frida

Medtag egen lunch. En Micro finns att tillgå.

Finns även nära till Pizzeria, Ica och Willys

Kaffe och fika kommer bjudas på efter lunchen.

Datum: 10-11 februari 2018
Hittar du någon att dela kursen med så går det bra, dvs att ni tar en dag var. Men fyll i en anmälan var och skriv i rutan "övrigt" vem du delar med och hur ni delar (vem som kommer vilken dag) Pris 1 100kr/dag

Tid 09:00-17:00 med paus för lunch.

Plats: Knivsta Djurcenter, en uppvärmd inomhushall på 15 x 21 meter ca 5 min från hundklubben.
Glöm ej inomhusskor! Adress: Hyvelgatan 39 B, Knivsta

Kostnad: 2 200kr/deltagare med hund för hela helgen (Först till kvarn, max 8 deltagare)
Åhörare betalar 400 kr för hela helgen (200kr/dag, först till kvarn, dock begränsat antal)

Betalning sker till PG 370733-8 senast 1/2 2018, märk med F W + ditt namn

Anmälan sker via formuläret nedan
OBS! Anmälan är bindande vilket betyder att du får själv sälja din plats om du får förhinder. Även om sista betaldatumet inte passerat.

Du kommer få bekräftelse på din anmälan inom 3 dgr, har du inte fått någon bekräftelse på din anmälan, var vänlig och kontakta mig igen.

Medlemmar har förtur på kursen! Är du inte medlem kan du läsa om hur du blir det här.
Efter 1/1 kan även icke medlemmar anmäla sig om plats fortfarande finns.

Närmare helgen kommer sedan en mer praktisk information.

Varmt välkommen!

Anmälan aktivitet

Om du har några frågor skicka gärna mail till therese.ledin@hotmail.com

OBS! Anmälan är bindande vilket betyder att du själv får sälja din plats om du får förhinder.

Föreläsning Tobias Gustavsson "Spårhunden och lukterna"

tobiasDen 7 mars 2018 kommer duktiga Tobias Gustavsson tillbaka till Knivsta BK BK för att föreläsa om spårhunden och lukterna.

Spårhunden och lukterna

Föredraget baserar sig på de huvudämnen som boken ”Spårhunden och lukterna” behandlar. Vi börjar med att prata om vad litteraturen och vetenskapen säger om spårning med hund. Vilka metoder som finns inom spårträningen och hur de har förändrats genom åren. Vad kan en hund egentligen åstadkomma med sitt luktsinne och var går gränsen för hundens förmåga? Därefter går vi igenom de olika delar som spårningsarbetet består av. Dvs upptag, riktningsbestämning, spårning, markering av föremål m.m. Vi diskuterar hur varje del tränas in och ger exempel på olika metoder och problemlösningar. Föredraget avslutas med en diskussion om kvalitetssäkring och tester. Hur vet man vad hunden klarar av? Hur testar man det på bästa sätt?

Vart? Föreläsningen äger rum på Knivsta Brukshundklubb

När? Den 7 Mars 2018 mellan 18:00 - ca 21:00 inkl fikapaus

Kostnad:
medlem 300 kr
icke medlem 350 kr

I priset ingår även fika i form av kaffe och kaka

Anmälan sker via fomuläret nedan

Betalning sker till PG 370733-8
Senast 16/2

Märk din betalning med T G2 + ditt namn

Du kommer få bekräftelse på din anmälan inom 3-4 dgr, har du inte fått någon bekräftelse på din anmälan, var vänlig och kontakta mig igen. Betalning sker efter bekräftelse på anmälan!

Varmt välkommen!

Mer om Tobias

Tobias Gustavsson är hundinstruktörer med biologbakgrund och arbetar vid forskningsprojektet ”Arbetande hundar, SLU” på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. I projektet forskar man på användning, träning och utveckling av olika typer av arbetande hundar. I SWDI har man de senaste åren främst arbetat på uppdrag av myndigheter och organisationer med utbildning av professionella hundförare och instruktörer hos framförallt polis och militär. Utöver det ansvarar de för planering, utbildning och utveckling av de statliga tjänstehundekipagen inom rovdjursförvaltningen i Sverige och Norge. De konsulteras även flitigt inom andra delar av hundtjänsten såsom spår- och specialsökprojekt både i Sverige och i andra länder. 2011 gav de ut boken ”Spårhunden och lukterna”. 2015 kom boken ut på engelska och har nu sålts i fler än 30 länder.

Exempel på uppdragsgivare:

Svensk, brittisk, norsk, dansk, tysk, holländsk och kanadensisk polis

Tyska federala polisens specialenhet GSG9

Holländska nationella polisens specialenhet DLOS

Svenska Försvarsmakten (FHTE, Flygbasjägarna, F16, F21, Helikopterflottiljen)

Norska Försvarsmakten (Forsvarets Hundeskole, Kystjagerkommandoet, Forsvarets Spesialkommando)

Italienska räddningshundorganisationen FEDICS

Norska Räddningshundar

Statens Naturoppsyn

Ottawa International Airport Authority

Canadian Police Canine Association

Kanadas Försvarsmakt (Special Operation Forces JTF2)

Danska Försvarsmakten

Polska försvarets specialstyrka JW GROM

Anmälan föreläsning

Om du har några frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.