topbild47

Välkommen till Knivsta BK

Knivsta Brukshundklubb är en ideell förening som verkar för ett gott hundägande genom kursverksamhet, träning och tävling med hund.

>> Läs mer

KBKlogga1liten3

Dagens datum

lördag
10
april
Lydnadsplanen bokad 10-15

2021
Vecka 14

Vad händer på KBK?

Smådjurskliniken Knivsta

knivstavet2
Knivsta Brukshundklubb har ett sponsoravtal med Smådjurskliniken i Knivsta som ger alla medlemmar 15% rabatt på all veterinärvård för medlemmarnas hundar.
>> Läs mer

Gilla oss på Facebook

Senaste nytt

NY KURS

Nu finns det en ny valpkurs ute.

Här hittar du den.

2 platser kvar

valp17 


Öppen träning i lydnad och rally

tavlingslydnad18
 
KBK:s styrelse fattade under helgen beslutet att de öppna träningarna i lydnad/bruks på onsdagarna och rallylydnad på torsdagarna kommer att ställas in tills vidare då KBK inte anser sig kunna leva upp till de direktiv som SKK/SBK - och samhället i övrigt - utfärdat och som vi alla har att förhålla oss till.
Vi vet ju aldrig hur många som kommer på en träning och vill undvika att hamna i en situation där vi måste avvisa medlemmar från att delta i en öppen träning.
Våren är här och vi tror att det finns ett uppdämt behov att att träna vilket kan leda till att många kommer till klubben.
Håll i och håll ut.


Från SBK angående Covid 19

Angående tävlingsverksamheten på brukshundklubben så blir det inte någon ändring, utan det som gäller är det som redan står på SBK:s hemsida och i nuläget vet vi inget slutdatum:
Svenska Brukshundklubbens officiella prov- och tävlingsverksamhet är fortsatt inställd med några undantag.
Verksamhet som kan genomföras:
MH, MT, exteriörbeskrivningar, specialsök och inmätningar (för bruks) kan genomföras under förutsättning att stor hänsyn tas till råd och riktlinjer för att undvika smittspridning.
Du kan läsa mer om vad som gäller här.20190820_104452


Årsmöte 2021

Styrelsen har beslutat att skjuta upp KBKs årsmötet till 9 Juni. Anledningen är förstås pandemin och att det för de flesta är bättre att kunna ha ett fysiskt möte. I början av juni borde pandemin ha avtagit, vaccineringen genomförts för de flesta, och vi kan hålla mötet utomhus om det skulle behövas. Det har visat sig också på våra styrelsemöten att många har svårt att få till det rent tekniskt med möten online.

Enligt SBKs riktlinjer finns möjlighet att skjuta upp årsmötet att hållas senast 30 Juni. 

Ni kan läsa mer om SBKs riktlinjer för 2021 här:

https://www.brukshundklubben.se/funktionar/klubb-organisation/stadgar/faq-medlemsmoten-2021/#Kan%20vi%20skjuta%20upp%202021

Det får då som konsekvens att vi inte heller kan genomföra några nya val av poster i styrelsen, utan den gamla besättningen får hänga kvar till 9 juni. 

Vi kommer dock att färdigställa årsmöteshandlingarna så snart det går och lägga ut på hemsidan, men de kommer formellt inte att klubbas förrän i juni. Vi kan dock konstatera att vi trots året som gått klarat ekonomin förvånansvärt bra. En stor del av kurs- och tävlingsverksamheten har kunnat hållas trots de restriktioner som varit.


En påminnelse

En påminnelse till alla medlemmar
Vi vill påminna om att när vi tränar tillsammans på klubben så ska vi undvika att samlas inomhus.
Coronan är lurig och ingen vet om man kanske blir sjuk under kvällen, eller smittar utan symptom.
Sitt gärna på altanen om ni vill fika, men kom ihåg att hålla ordentliga avstånd, 1,5 helst 2 m är rekommendationen, även utomhus. Tvätta/sprita händerna om ni tar i handtag, hinder och andra gemensamma ytor.
Snart får vi vårt vaccin (alla som vill) , tills dess så får vi inte slappna av och bli slarviga.
 
20180715_182119
Vi håller avstånd.


Svenska Brukshundklubben

NY_SBK_logo_2016_GIF_tumb 

Studiefrämjandet

Våra kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet Uppsalaregionen.

sfr-logo

Övriga sponsorer

agria_djurforsakring_400-3
image007
 knivstadjurcenter2
 thumbnail_HUNDBOXEN-logotyp170

 

Engelsons