topbild15

Välkommen till Knivsta BK

Knivsta Brukshundklubb är en ideell förening som verkar för ett gott hundägande genom kursverksamhet, träning och tävling med hund.

>> Läs mer

KBKlogga1liten3

Dagens datum

tisdag
16
januari

2018
Vecka 3

Vad händer på KBK?

Smådjurskliniken Knivsta

knivstavet2
Knivsta Brukshundklubb har ett sponsoravtal med Smådjurskliniken i Knivsta som ger alla medlemmar 15% rabatt på all veterinärvård för medlemmarnas hundar.
>> Läs mer

Gilla oss på Facebook

Senaste nytt

Agility Nybörjarkurs

agility8Agility är hundsporten som kan beskrivas med GLÄDJE. Agility handlar om att hund och förare på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ska ta sig igenom en hinderbana. Genom en nybörjarkurs får du lära dig grunderna i agility. Först får ni lära en de olika hindren och lära hunden att följa ditt kroppsspråk (handling) för att klara olika kombinationer som sedan blir en hel bana. 

Startdatum är tisdag 2/5 klockan 19:00-20:30 på Knivsta BK 

Instruktör är Elisabeth Olsson

>> Läs mer om kursen och anmälan


Intensivkurs Rallylydnad Nybörjare

rally3En kurs för dig som är nyfiken på rallylydnad. En perfekt aktivering för familjehunden för att öka kontakten, följsamheten och samarbetet. Rallylydnad går ut på att man ska ta sig igenom en bana med ett antal skyltar/moment som skall utföras. Inom rallylydnad är det viktigt att det utstrålar glädje och samarbete och det är precis det du får när du påbörjar träningen inom rallylydnad. 

Startdatum är torsdag 4/5 klockan 18:30-20:45 på Knivsta BK 
Instruktör är Rebecka Olsson och Christine Olsson

>> Läs mer om kursen och anmälan


Emma willblad 6-7 maj

emmawillbladSommaren närmar sig och som lite nytändning har vi bjudit in fantastiska Emma Willblad för en helgkurs med två olika teman. Grundträning för tävlingshunden och fritt följ enligt Emma Willblads egna metod. Vi kommer lägga upp kursen så att dagen börjar med en clinic och på eftermiddagen är det praktiskt med hund.  

 Det finns platser kvar och anmälan är öppen för alla SBK medlemmar.

>>Läs mer om kursen och anmälan finner ni här


Barn med hund

hund3

Hur du kan göra mer roliga saker tillsammans med din hund? Hunden är ett helt fantastiskt sällskapsdjur som vi kan hitta på så många roliga saker med, vår bästa vän och sällskap i alla väder. Den här kursen vänder sig till dig mellan 6-12 år som på ett lekfullt sätt får reda på hur hunden fungerar, vad vi kan göra för roligt med den och hur vi kan lära hunden olika saker. Vi kommer blanda teori med praktiska övningar så både du och din hund får lära er nya saker.

Startdatum är 20/4 klockan 18:00-19:30 på Knivsta BK 
Instruktör är Theresé Ledin

>> Läs mer om kursen och anmälan


Hinderfixdag och agilitykurser

agiilty43Våren närmar sig och det när dags för agilityn att flytta ut på Knivsta BK's agilityplan igen. 

Detta gör vi tillsammans den 23 april kl 10:30.

Vi kommer då ta ut de hinder vi ska ha på planen, se till att alla trasiga hinder antingen lagas eller kastas och grilla korv.

Vi räknar med att alla som är agilityaktiva på KBK dyker upp och hoppas att vi kanske ser lite nya ansikten. Se det som ett tillfälle att träffa och lära känna varandra lite inför vårens träningar.

Anmälan görs på facebook men har man inte det kan man maila till emelie_tcg@hotmail.com

Angående kurser i agility så kommer det komma en nybörjarkurs i maj och efter det en fortsättningskurs.

Varmt välkommen till en dag med nytta & nöje hälsar Agilitysektorn