topbild15

Välkommen till Knivsta BK

Knivsta Brukshundklubb är en ideell förening som verkar för ett gott hundägande genom kursverksamhet, träning och tävling med hund.

>> Läs mer

KBKlogga1liten3

Dagens datum

söndag
9
augusti

2020
Vecka 32

Vad händer på KBK?

Smådjurskliniken Knivsta

knivstavet2
Knivsta Brukshundklubb har ett sponsoravtal med Smådjurskliniken i Knivsta som ger alla medlemmar 15% rabatt på all veterinärvård för medlemmarnas hundar.
>> Läs mer

Gilla oss på Facebook

Senaste nytt

Brev från valberedningen

drag_10År 2019 börjar gå mot sitt slut och därmed börjar också vårt arbete med förberedelserna inför årsmötet 2020. Vi vill med denna text be alla medlemmar i Knivsta Brukshundklubb att fundera på hur vi vill att vår klubb skall utvecklas och se ut under nästa år. Knivsta BK är ingenting utan sina medlemmar och det är också vårt ansvar som medlem i en ideell förening att arbeta för god sammanhållning och se till att KBK fortsätter vara en plats där folk vill utveckla sitt hundägarskap, nå sina mål inom träning- och tävlingsverksamhet och utbyta idéer och tankar med likasinnade. Men för att det skall fungera behöver ALLA dra sitt strå till stacken. För att det räcker tyvärr inte med att en handfull människor arbetar och sliter för att få klubben att fungera.

Som i alla ideella klubbar går det upp och ner och sen upp igen. Vi har fler nya sporter såsom rallylydnad och specialsök, som visat framfötterna på klubben med stort brinnande intresse och sen har vi de äldre hundsporterna som bland annat bruks, lydnad och agility som behöver få en liten push med nya entusiaster.

Knivsta BK har alltid varit en klubb med ett öppet sinne för alla hundsporter och vi är en av få klubbar i Sverige som idag har agility, bruks (sök, spår, rapport, sv skydd) , lydnad, drag, rallylydnad, mondioring, IPO/BSL och nosework/specialsök. 

Vi på Knivsta BK har också alltid varit bortskämda med att ha fantastiska ekipage inom alla våra sporter med goda resultat och medaljer på Svenska mästerskapen, Nordiska mästerskapen och på Världsmästerskap. För att nå dit krävs ett enormt engagemang, god sammanhållning och kamratskap.

Vi vill därför få er medlemmar att förstå att NI behövs! Kanske brinner ni lite extra för en gren, eller så tycker ni om flera grenar. Prata ihop er med era klubbkamrater och se till att er hundsport bibehålls och fortsätter vara en stark gren på Knivsta Brukshundklubb. Vi vet att brinner man för en gren så vill man satsa på den. Eftersom vi är en väldigt mångsidig klubb så har vi medlemmar som intresserar sig för olika grenar och genom att arbeta tillsammans så för vi klubben vidare och kommer på så sätt fortsätta producera fler tränings- och tävlingsekipage, vi kommer kunna ha fler tävlingar och erbjuda fler roliga kurser. För att få något, måste man också ge. Precis som i hundträning =)
Kanske smittar viljan och energin av engagemang av sig på andra som då också vill vara en del av detta. Nya medlemmar, "gamla" medlemmar,  nya och "gamla" människor med brinnande intresse. 
 Ju fler vi är, desto starkare blir vi som klubb.

Så sätt er ner och fundera på vad ni skulle kunna göra för Knivsta Brukshundklubb!

Varmt välkommen till oss i valberedningen om du vill ge en del av din energi i vår styrelse eller kanske någon av våra sektorer.

Kontakta oss

Elsa Brahm (sammankallande i valberedningen)

elsapost@hotmail.com 

Svenska Brukshundklubben

NY_SBK_logo_2016_GIF_tumb 

Studiefrämjandet

Våra kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet Uppsalaregionen.

sfr-logo

Övriga sponsorer

agria_djurforsakring_400-3
image007
knivstadjurcenter2
 thumbnail_HUNDBOXEN-logotyp170

 

Engelsons