topbild22

Allmän info

Du som är medlem är alltid välkommen till klubben för egen träning. Våra organiserade träningar är till för medlemmar i Knivsta BK och de ingår i din medlemsavgift. Är du inte medlem i Knivsta BK så gäller det som står under "träna på annan klubb". Se gärna i kalendern så att det inte är uppbokat. Ibland kan det ju till exempel vara tävling eller en helgkurs (fråga då gärna om det är ok att träna på annan plan) och ibland (väldigt sällan) hyr vi ut hela klubben. Kom ihåg att släcka och låsa när du lämnar klubben.

Tisdagsträningar

traning1

På tisdagar brukar många besöka klubben för att träna och socialisera tillsammans. Runt klockan 10.00 brukar träningen inledas med en fika. Sedan är det fri träning som gäller i lydnad, uppletande eller vad som önskas. På tisdagarna finns det i princip alltid flertalet träningssugna på plats att träna tillsammans med för den som vill träna på dagtid! Kontaktperson: Ronny Kalén ronny.kalen@telia.com Välkommen!

Onsdagsträningar

tavlingslydnad

Se vårens schema HÄR


Instruktörs- /ledarledd lydnadsträning på klubben alla onsdagar kl 19.00. Den ingår i din medlemsavgift och alla medlemmar är välkomna. Träningen är öppen för alla! Vissa kvällar är det tema eller cup. Under temakvällarna väljer man såklart själv vad man vill träna med, men detta är ett erbjudande till de som vill. Annars är det inget speciellt program, utan deltagarnas önskemål avgör. 

Cupen kommer att innehålla 4 fasta moment och ett valfritt. Momenten är:

PLATSLIGGNING/SITT I GRUPP 2 min (4) 
FF eller LF (4), 
INKALLNING(3) 
HOPP ÖVER HINDER. (2)
Man får välja hur man utför momenten (vilken klass) men det påverkar inte koeffecienten eller bedömningen.
VALFRITT MOMENT momentet har koeffecient (2) oavsett vad det är.
Segraren på cupen vinner en fika och äran.

 

Agility

agility41
Foto: Mette Björne

Hinder står framme på klubben på sommarhalvåret så då går det bra att träna när man vill. Planen avdelas med ett nät. Om nätet inte är uppsatt efter t ex gräsklippning så är det bra om ni sätter upp det innan ni använder planen.
För att säkerställa att planen definitivt är tom från kurser eller annat bokat. Kika i kalendern så ser ni hur bokningarna ligger. Om det är tävling inbokad på klubben så får du räkna med att hela klubben är uppbokad, det gäller oavsett vilken tävlingsgren det gäller.

Vinterträning
Under vintrarna brukar några av våra medlemmar träna i olika inomhushallar. Tex. Knivsta Hundsportcenter och Stockholm Hundsportcenter i Upplands Väsby.

Vill du ha hjälp ordna en träningsgrupp eller få plats som ordinarie eller reserv i en befintlig grupp?
Hör av dig till  emelie_tcg@hotmail.com så förmedlar hon kontaktinfo.


Hindren
Om något hinder går sönder vill vi att du meddelar det till agilitysektorn.

IPO & Svenskskydd

ipo2

Svenska Brukshundklubben
utbildar skyddshundar för tävlingsbruk. I dagsläget finns det två officiella provformer inom SBK, ”Svenskskydd” och IPO. På dessa prov får hundar av brukshundsras delta, alltså de raser som SBK har avelsansvaret för.

Träning
Den bortre träningsplanen med sex skul är avsedd för skyddsträning, så att den stora appellplanen alltid är tillgänglig för lydnadsträning. Det går naturligtvis bra att träna vad som helst på skyddsplanen då den inte används till skyddsträning. Alla organiserade träningsgrupper som avser att bedriva skyddshundsträning på Knivsta BK:s plan skall anmäla detta till styrelsen genom Elsa Brahm innan träningen drar igång.

>>Läs om skyddets historia och bakgrund

Skyddshundgruppen har träning:
Skyddet har träningstid måndagar 18.00-21.00
Bokningarna hittar ni i kalendern.


Kontaktperson/träningsansvarig: 
Kontaktperson för skyddshundsgruppen (IPO & Svenskskydd) är Elsa Brahm 0706-08 80 77.
Elsa är också träningsansvarig och sköter om tävlingslicenser för klubbens alla skyddsekipage (IPO & svensskydd). 


Tävlingslicens & ansökningsblanketter
För att få delta på tävling behöver ekipaget (dvs kombinationen specifik förare + specifik hund) en särskild tävlingslicens.

Rallylydnad

rallylydnad2

Öppen träning i Rallylydnad

 

Välkommen till öppen träning i rallylydnad, varannan torsdag kväll. Vi börjar med att gemensamt bygga bana/övningar med start 18:30 och vi avslutar 20:00. Vid varje tillfälle finns en ansvarig rallyledare som planerat och visar hur övningarna ska utföras. Vi hjälper och peppar varandra och alla nivåer är välkomna!

 

Här hittar du höstens schema 

Här är vår facebook grupp

 

För mer information kontakta

Maria Kättström

 

 

Skotträning

klubben3

Skotträning på Risberga skjutfält
Skotträning hålls på Risberga skjutfält, datum meddelas via klubbens facebooksida.

Vi gör momenten i följande ordning

1.    Lägre klass: Platsliggande med skott, tävlingslikt Vi utför momentet som på tävling med tävlingsledare. Alla förare lämnar sina hundar. Avstånd förare hund 50 m. Skyttens avstånd till hundarna 50m. Ingen synlig lek med hundar i periferin.

2.    Högre-Elit: Platsliggande med skott, tävlingslikt Vi utför momentet som på tävling med tävlingsledare. Alla förare gömmer sig. Skyttens avstånd till hundarna 30m. Ingen synlig lek med hundar i periferin.

3.    Speciella önskemål Om ni har speciella önskemål om platsliggande, vill träna inför MH, plastliggande enskilt eller något annat. Prata med mig innan vi börjar så planerar jag in önskemålet.
Om du vill ha platsliggande med andra hundar men ändå vill vara bredvid din hund under momentet så kommer det att finnas flera hundar på plats som säkerligen ställer upp på en runda till.

4.    Lägre klass: Budföring med skott Budföring med skott 100m upplagt enligt förarens önskemål.

>> Länk till karta över Risberga skjutfält.

Om ni har några frågor, maila  Cecilia.
Välkomna!

Klubben har en pistol (9mm) avsedd för träning av dessa moment. 

 

Dragträning

drag_10Drag är en tävlingsgren som Svenska Brukshundklubben ansvarar för tillsammans med svenska draghundsportförbundet.

Draghundsporten kan man utöva både på snö och barmark.

Gemensamma träningar läggs ut på Knivsta BK:s facebooksida. 

Läs mer om hur det går till på

http://www.draghundsport.se

http://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/drag/

Om ni har frågor kontakta Elsa Brahm via mail.

Hundungdom

hund3

Hundungdom ligger sedan 2015 vilande och är ersatt med en ungdomssektor istället.

Ungdomsgruppen har träning  en gång i veckan. 

För att bli hundungdom och kunna träna i Knivstas ungdomsgrupp blir man medlem via Sveriges Hundungdom, där man väljer Uppsala HU och sedan som specialklubb inom SBK Knivsta BK. Du får ett gäng förmåner som medlem inom SHU. Självklart går det lika bra att endast vara med i KBK som fullbetalande medlem, läs mer här om hur du blir medlem i Knivsta BK.


Är du intresserad av hundungdom kontaktar du styrelsen.

Hundpromenader

prom4                                Hundpromenader i skogsmark/stadsmiljö

Se schemat för hösten 2021 HÄR

Vägbeskrivningar hittar du HÄR. (fler kommer)

HÄR kan du gå med i vår facebookgrupp där vi bl.a. uppdaterar vid eventuella ändringar i schemat.

Följ med på avstressande och kravlösa hundpromenader! Ett utmärkt tillfälle för dig att träffa nya kontakter och för hundarna att få gå i grupp! Givetvis är promenaderna kostnadsfria!

Alla är välkomna på promenaderna – både du som inte är med i Knivsta brukshundklubb och du som är medlem. Vi träffas på utsatt tid och på utsatt ställe och vi väntar alltid 15 min innan vi går. På vissa promenader kan du ha tid för att lägga spår eller göra andra aktiviteter med din hund. Du bestämmer själv hur du vill att din promenad skall vara – lugn och avkopplande utan inslag av aktivitet eller så gör du det till en kombinerad upplevelse med lugn/avkoppling och valfritt inslag av aktivitet. Du väljer!

Tiden är den uppskattade promenad och  fikatiden (ca 20 min).  Alla promenader är lättgångna, vid ev större svårighet står detta skrivet under resp datum.

Du går promenaden på ”egen risk” och ansvarar för ditt och hundens beteende under promenaden! Vi har koppeltvång under promenaderna och vi ser helst att du inte har flexikoppel.

Vid frågor kring promenaderna kontakta Marie (marie.jons_estin@comhem.se).

Välkomna!